Weet jij wat een blazoen is?

Weet jij wat een blazoen is?

Misschien ken je wel de uitdrukking: een smet op je blazoen hebben. Een bekende jurist verwijst hier ook naar in een wasmiddelreclame.

Een blazoen is een oudhollands woord voor wapenschild. Het bevat een symbool dat een familie of een groep bij elkaar horende mensen verbond, het wapen. Ouderkerk aan de Amstel heeft ook zo'n wapen, in de kleuren rood en zwart met 5 witte kruisen. Het beeldmerk van dit wapen wordt door veel verenigingen en organisaties met trots gedragen. 

Speciaal voor Ouderkerk aan de Amstel heeft Graaggegeven.nl een snoepje laten maken met dit wapen. De buitenkant van het snoepje is blauw, wat verwijst naar het water van de Amstel. We hebben ze 'blazoentjes' genoemd, omdat ze het wapen van het dorp dragen.

Blazoentjes worden gemaakt bij Papabubble, op een ambachtelijke manier die al 400 jaar hetzelfde is. Op onze website vind je een filmpje waarop je kunt bekijken hoe dit in zijn werk gaat. Wij hebben met verbazing en respect gekeken naar de vakkundigheid van de mensen van Papabubble. We zijn dan ook heel trots op het eindproduct! Blazoentjes zijn verkrijgbaar in een potje van 70 gram. Bij elke andere bestelling van Graaggegeven.nl ontvang je ook een proefzakje met 5 snoepjes, omdat we graag willen dat je kennis maakt met dit snoepje met een heerlijke mojitosmaak.

Laat je ons eens weten wat jij er van vindt?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Twitter

Facebook