Vroeger was hier een brug

Vroeger was hier een brug

Bij onze zoektocht naar originele geschenken vanuit Ouderkerk aan de Amstel, stuitten we bij verrassing op de prachtige werken van kunstschilder Wijnand Slokker. Hij maakt schitterende aquarellen van mooie zichtplaatsen in het dorp.

Eén van onze favoriete afbeeldingen was het zicht op de Lange Brug, de verbinding tussen de Brugstraat en de Amstelzijde. Het was één van de weinige plekken waar reizigers de Amstel over konden steken. De rivier was hier ondiep. Deze brug lag hier vanaf 1356. Op de afbeelding zie je ook de mooie witte brugwachterswoning, welke in de 17e eeuw gebouwd is.

Toen de hoge stenen brug over de Amstel gereed kwam, werd de houten klapbrug afgebroken. Hij is gelukkig niet verloren gegaan, want de brug is in ere hersteld in het Openlucht Museum in Arnhem, waar hij nog altijd te bezichtigen is.

Met het schilderij van Wijnand Slokker hebben we een mooi aandenken aan de brug. In de vorm van een prachtig dienblad komt het kunstwerk goed tot zijn recht. Het is een sieraad in je huis, bijna te mooi om te gebruiken. Dit is een geschenk wat je nu echt gráág geeft! In overleg met Wijnand worden ook andere geschenken met zijn aquarellen ontwikkeld, wij houden je hier op de hoogte.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Twitter

Facebook