De kogel zit nog in de kerk!

Ouderkerk aan de Amstel is een rustig dorpje onder de rook van Amsterdam. Maar dit rustige dorpje heeft ook roerige tijden gekend....

Het ligt in een gebied waar in voorgaande eeuwen veel strijd is geweest. De strategische ligging aan een driemond van rivieren ligt is hier mede een oorzaak van. 

In de 18e eeuw kwam het Pruisische leger ons land binnen. Ze vonden dat de patriotten, vooral in de omgeving van Amsterdam, te invloedrijk waren.

Het leger van de staat werd ingekwartierd in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel.

Op 1 oktober 1787 vielen de Pruisen Ouderkerk aan. In de Amstelkerk vind je nog altijd de stille getuigen van deze strijd. In de westelijke muur en in een raamkozijn zijn de kanonskogels nog zichtbaar. Op zondagmiddag is er meestal wel iemand in de kerk aanwezig die je kan wijzen op de kogels.

Bij Graaggegeven.nl bieden we graag geschenken aan die een relatie hebben met Ouderkerk aan de Amstel. Je vindt op onze website daarom ook een geschenk wat de geschiedenis van de kanonskogels in de muur van de kerk vertelt, nl. de 'Ouderkerkse Kogels'.  Het is een luxe verpakking met chocoladekogels. Op de achterkant van het doosje staat bovenstaande geschiedenis in het kort vertelt. Je kunt hiermee een smakelijk maar ook boeiend cadeau meebrengen voor je zakenrelaties, familie of vrienden. Tip: doe er een 'Turfsteker' bij! Hierover vertel ik de volgende keer meer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Twitter

Facebook